Selecteer een pagina

Ik heb een kinderwens, maar geen relatie. Wat nu?

Single met een kinderwens

Je bent single en hebt een kinderwens. Misschien had je altijd die droom, of misschien is die wens met de jaren zo gegroeid: samen met een partner een gezin met een of meer kinderen.

Inmiddels voelt het alsof je – als je echt nog een kindje wil – er wel heel snel voor in actie moet komen. En dat vind je geen eenvoudige opgave.

Verdriet over wat er niet is

Dit is het dan. Je bent de leeftijd waarop je jezelf al wel als moeder zag. Maar je bent hartstikke single. En die kinderwens is er nog altijd. Je voelt dat je afscheid moet nemen van het idee om dit nu samen te doen met een partner. Met een liefde die met jou een gezin wil. Single een kindje krijgen wordt een reis waarvan je weet dat het niet makkelijk wordt.

Rouwen over wat er niet is, of zal zijn, is belangrijk. Door hier ruimte voor te maken, kom je dichter bij jezelf. Je eigen vragen, twijfels en verlangens. Zo kun je verder.

 

Single met een kinderwens - Susanne voor een muur

Twijfels over je kinderwens

Er zijn weinig dingen die zoveel impact op je leven hebben als moeder worden. Een kindje krijgen doe je niet zomaar. En je had niet gedacht dat jij ooit alleen deze beslissing zou moeten maken.

Je vraagt je af: ‘Is dit écht wat ik wil?’ In stilte gevolgd door: ‘Kan ik het wel alleen?’

Aan de ene kan zie je het al voor je. Jij samen met je kindje thuis en op pad. De herinneringen die je wil maken, de tradities die je voort wil zetten of helemaal nieuw wil beginnen. Aan de andere kant ken je ook de verhalen van alleenstaande moeders die het niet makkelijk hebben. En je vraagt je af hoe het voor jou zou zijn als je die keuze maakt.

Single mama worden

Online is er allerhande informatie over single moederschap. Weer wat minder over hoe dat nu echt gaat als je een BAM (bewust alleenstaande moeder) worden. Welke opties zijn er eigenlijk? De ervaringen die je op fora en socials vindt, geven mooie inkijkjes, maar zeggen nog weinig over wat jij wil. En wat überhaupt bij je past.

Door in de sessies ruimte te maken voor al je vragen, emoties en twijfels, kun je bij je diepste verlangen komen. Wat is het dat je echt wil? En wat staat er nu (nog) in de weg om daar helemaal voor te gaan?

Of je nu al een keuze hebt gemaakt om als BAM-mama een fertiliteitstraject in te gaan, of daar nog flink over twijfelt: je bent welkom.

Pin It on Pinterest

Share This