Als ik geen moeder word, wie word ik dan wel?

Ongewenst kinderloos, en nu?

Je weet al een tijdje definitief dat je ongewenst kinderloos blijft. Je hebt je eerste stappen in je rouwproces gezet. De wens en de droom van een eigen kindje blijven altijd bij je en je hebt geleerd om jouw kinderwens op een andere manier vast te houden – loslaten doe je hem namelijk nooit.

Voor de buitenwacht lijkt het misschien alsof er in jouw leven niets veranderd is, maar dat is niet zo. Het kindje dat je zo graag wilde, komt er niet. Daarnaast heb je een toekomst verloren die je al helemaal voor je zag. Als je geen moeder wordt, wie word je dan wel?

1-op-1 coaching

Je voelt dat je klaar bent om je leven opnieuw te bekijken en te onderzoeken welke richting je nu op wilt gaan. Je vraagt je misschien af ‘Wie ben ik echt?’ ‘Wat is mijn bestemming?’ of ‘Wat wil ik nu?’ Je wilt onderzoeken hoe je betekenis kunt geven aan je leven.

In een 1-op-1 coaching traject ondersteun ik je graag in jouw zoektocht om je leven vorm te geven op een manier die echt bij je past. Wetende dat jouw rouwproces een leven lang duurt en dat je jouw gewenste kindje(s) altijd in je hart blijft dragen.

Je maakt verbinding met jezelf en je eigen waarden. En zo creëer je jouw unieke pad. In mijn coaching gebruik ik elementen uit Mindfulness en ACT, visualisaties en creatieve oefeningen.

 

Rouwproces

Weet je sinds kort dat je definitief ongewenst kinderloos bent? Gun jezelf de ruimte om te rouwen. Het is een hele moeilijke periode, ook omdat jouw verdriet zo verschrikkelijk onzichtbaar is voor je omgeving. Naast het verdriet over jouw zo gewenste kindje, moet je ook afscheid nemen van een toekomst die er nooit mag zijn.

Elementen in de coaching

In de coaching gebruik ik onder meer elementen van Mindfulness & Compassie voor: ik ben getraind in de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en ondersteun jouw proces door middel van meditaties en visualisaties. Deze doe je in de sessies en als huiswerk. Ik stem dit helemaal af op jouw eigen situatie.

Je krijgt zo alle ruimte om een veilige haven bij jezelf te creëren en te ontdekken wat je écht belangrijk vindt in je leven. Tijdens mijn opleiding tot Mindfulness & Compassie Coach heb ik leren werken met ACT (Acceptance Commiment Therapy). Hiermee ondersteun ik je om in volle overtuiging vanuit jouw persoonlijke waarden te gaan leven.

In dit proces maak ik ook veel gebruik van creatieve opdrachten en nodig ik je uit om actief te schrijven over je ervaringen tijdens het traject.

Partnersessies

Natuurlijk is het ook mogelijk om sessies samen met je partner te doen als jullie willen onderzoeken hoe jullie (beter) samen willen werken in dit proces.

Dit kan als onderdeel van jouw coachingstraject. Je kunt er ook voor kiezen om samen een coachtraject aan te gaan. Wil je meer weten over partnersessies? Neem even contact met me op.

 

gelukspoppetjes

Kosten

Een traject duurt gemiddeld 5 – 8 sessies. Een pakket van vijf sessies kost € 425, – euro (inc. btw). Voor een losse sessie betaal je € 90, – euro (inc. btw)  Tijdens de eerste sessie van jouw coachtraject formuleer je jouw doel waar je naartoe gaat werken. Jouw stip op de horizon.

Als je het prettig vindt om eerst even te kijken of er een klik is voor je aan de coaching begint, kun je een gratis kennismaking aanvragen. Dit is een kort telefoongesprek en dat kost je niks.

Pin It on Pinterest

Share This