Selecteer een pagina

Jouw grote wens is nog steeds niet in vervulling gegaan

Coaching bij jouw kinderwens

Jij hebt één grote wens die nog steeds niet in vervulling is gegaan. Je wilt dolgraag een kindje. Al een tijd probeer je zwanger te worden – of te blijven – maar het lukt niet.

Je probeert op je eigen manier om je kansen te vergroten om toch zwanger te worden. Je bent begonnen aan een reeks onderzoeken in een kliniek om te kijken of er een oorzaak gevonden kan worden voor het uitblijven van een (gezonde) zwangerschap. Of misschien zit je al een tijdje in het traject.

Steuntje in de rug

Op dit moment voel je dat het allemaal even genoeg is. Je vindt het moeilijk om in balans te blijven terwijl je probeert om zwanger te worden, of te blijven. Jouw rugzak met verdriet, angst en boosheid wordt te zwaar om nog te dragen. Je loopt tegen allemaal praktische zaken aan, die je zelf niet zo 1,2,3 opgelost krijgt.

Misschien staat je relatie onder druk en wil je onderzoeken hoe je samen sterk kunt blijven staan en elkaar niet uit het oog verliezen. Of probeer je als BAM mama zwanger te worden en wil graag support van iemand die begrijpt welke impact het fertiliteitstraject heeft op je leven.

Ik geloof dat jij alles in je hebt om door deze moeilijke periode te komen. Soms heb je gewoon een steuntje in de rug nodig om dat weer te activeren. Welkom bij Moeder in je Hart.

Gestapelde rouw

Wat niemand je vertelt is dat jij als vrouw iedere cyclus weer te maken krijgt met een dosis verlies. Verlies van een kans om zwanger te worden. Omdat je vanaf je menstruatie meteen een nieuwe cyclus ingaat – en dus weer zicht hebt op een nieuwe kans om zwanger te worden – heb je ongemerkt geen tijd om dit verlies te verwerken.

Dat verdriet schuif je aan de kant om je weer volledig te richten op jouw kinderwens. Dit is geen bewust proces en het is dus ook helemaal niet jouw schuld dat dit gebeurt. In vaktermen heet dit gestapelde rouw: een verzameling van onverwerkt verlies wat je met je meedraagt. Hier kun je veel stress van ervaren.

Zodra je je hier van bewust wordt kun je ervoor gaan kiezen om ruimte te maken voor jouw verdriet over alle gemiste kansen en mislukte pogingen. Door te accepteren dat deze gevoelens er zijn en ze te doorleven, ontstaat meer rust in je hoofd. Zo geef je jezelf de mogelijkheid om te ontdekken dat je meer bent dan je gevoel, je gedachten, je lichaam.

 

Stress

Als zwanger worden niet vanzelf gaat, dan heeft dat invloed op alle aspecten van je leven. Als eerste heeft het impact op de relatie met jezelf en je partner. Maar het gaat ook over hele praktische zaken: Hoe vertel je mensen om me heen dat je niet zomaar zwanger kan worden? Hoe regel je alles met je werk? Hoe geef je jouw grenzen aan in de kliniek? Wat moet je met ál die goedbedoelde adviezen?

De combinatie van de gestapelde rouw, alle emoties, de druk op je zelfbeeld en je relatie, met al die praktische zaken – en eventueel de hormonen die je krijgt in je fertiliteitstraject – leidt tot een hoop stress. Die stress heeft enorm veel invloed op je lichaam en dat is allesbehalve goed voor je vruchtbaarheid.

Daarom begin je in coaching altijd eerst met het creëren van rust en ruimte voor jezelf. Iets wat je misschien al heel goed kunt, maar in de loop van je proces een beetje kwijtgeraakt bent. Zo krijgen je lichaam & mind de kans om te herstellen.

Elementen in de coaching

Je start met ontspanning. Je weet wel: het wondermiddel waarvan iedereen denkt dat je het nog niet kent. Niet omdat je er spontaan zwanger van gaat worden. Wel om je systeem voldoende rust te geven om uit de ‘fight or flight’ modus te komen waar je nu al een tijdje in leeft. Door de continue stress hebben je lijf en hoofd tijd nodig om te herstellen.

Betekent dit dat ik je oproep om je eventuele behandeling te pauzeren? Nee hoor. Dat bepaal je helemaal zelf. Ook tijdens een behandeling kun jij tijd en ruimte maken om te werken aan meer balans in je leven.

Hier gebruik ik onder meer elementen van Mindfulness & Compassie voor: ik ben getraind in de MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) en ondersteun jouw proces door middel van meditaties en visualisaties. Deze doe je in de sessies en als huiswerk. Ik stem dit helemaal af op jouw eigen situatie.

 

Daarna ga je aan de slag met het creëren van een veilige haven bij jezelf. Je ontdekt wat je écht belangrijk vindt in je leven. Eventuele overtuigingen of blokkades die je ontdekt rondom zwanger worden ruim je op. Je pakt praktische issues in je dagelijkse leven aan vanuit je eigen kracht.

Je werkt aan een betere balans en bouwt een stevige basis voor jezelf. Zo leer je omgaan met alles wat er op je afkomt als zwanger worden niet vanzelf gaat. Wat heb jij nodig om goed voor jezelf te kunnen blijven zorgen? En hoe blijf je dicht bij jezelf en kies je voor wat je écht belangrijk vindt?

Tijdens mijn opleiding tot Mindfulness & Compassie Coach heb ik leren werken met ACT (Acceptance Commiment Therapy). Hiermee ondersteun ik je om in volle overtuiging vanuit jouw persoonlijke waarden te gaan leven.

In dit proces maak ik ook veel gebruik van creatieve opdrachten en nodig ik je uit om actief te schrijven over je ervaringen tijdens het traject.

Partnersessies

Natuurlijk is het ook mogelijk om sessies samen met je partner te doen als jullie willen onderzoeken hoe jullie (beter) samen willen werken in dit proces.

Dit kan als onderdeel van jouw coachingstraject. Je kunt er ook voor kiezen om samen een coachtraject aan te gaan. Wil je meer weten over partnersessies? Neem even contact met me op.

 

gelukspoppetjes

Kosten

Een sessie kost 95,- euro inc. btw voor 60 minuten.

Als onderdeel van jouw traject is het ook mogelijk om partnersessies in te plannen, deze duren 75 minuten en kosten 135,- euro per keer.

 

Pin It on Pinterest

Share This