Selecteer een pagina

Mijn grootste geheim

Ik voelde me al lang moeder, ook al had ik geen kind of was ik zwanger. Een kindje krijgen ging bij mij niet vanzelf. Mijn idee van romantisch samen een kind krijgen werd een lang proces van onderzoeken, tripjes naar het ziekenhuis, hormonen spuiten, verplicht vrijen – of niet!⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Bij mijn behandeling in het AMC was er nauwelijks geen aandacht voor het mentale aspect. Dat vond ik zó vreemd. Dat ik niet gewoon zwanger kon worden raakte alles in mijn leven. Mijn relatie, mijn lichaam, mijn werk, mijn sociale contacten, mijn ideeën voor de toekomst…alles! Ik wilde niks anders dan rust in mijn hoofd en een kindje krijgen.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pas toen ik tijdens mijn opleiding tot Mindfulness & Compassie Coach aandacht durfde te geven aan al mijn angst, verdriet en boosheid kon ik wat afstand gaan nemen van de chaos. Ik merkte dat de behandeling en alles wat erbij komt te veel voor me geworden was. ⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik durfde samen met mijn man te praten over een pauze. Langzaam voelde ik me beter. Van onze laatste terugplaatsing voor de pauze werd ik uiteindelijk zwanger. Dat had ik echt niet meer verwacht. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Op zwanger worden had ik uiteindelijk écht geen absolute controle. Maar ik kon wel kiezen hoe ik er mee om wilde gaan. Zo kreeg ik 
meer rust en ruimte om mijn energie te richten op alles waar ik wel invloed op had.⠀⠀⠀⠀

Pin It on Pinterest

Share This