Selecteer een pagina

Één keer mochten we het zelf doen…


“Wil je het zelf doen?” Ik lig klaar voor de IUI en kan niet helemaal zien wat er gebeurt. De arts nodigt mijn man uit om mee te helpen. Het is niet de eerste keer dat we de behandeling doen, dus ik weet wat ik kan verwachten. Er is weinig romantische aan, maar het voelt veel persoonlijker zo. Intiem bijna.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Als je in de medische mallemolen zit om zwanger te worden, leef je van echo naar echo naar contole naar behandeling. Er is weinig ruimte om stil te staan bij wat er allemaal op je af komt.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

“Uiteindelijk gaat het om jullie. En dat wordt vaak vergeten,” zegt de arts na afloop.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Dit is de enige keer dat iemand zo stelling neemt tijdens ons traject. Iemand die verder kijkt dan de protocollen naar de mensen achter het vruchtbaarheidsprobleem.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Ik voel me gezien.⠀⠀

Pin It on Pinterest

Share This