Schrijf je eigen verhaal en haal kracht uit je ervaringen

Story sessies – schrijf je eigen verhaal

Het kan heel veel kracht geven om jouw verhaal te delen met jouw omgeving. Om te laten zien dat de wereld misschien wel doordraait, maar dat jij een groot, onzichtbaar verlies hebt geleden. Het verlies van jouw romantische idee om samen – zonder problemen – een kindje te krijgen, het verlies van een kleine baby die in je buik, of het verlies van de droom om ooit moeder te worden. En dat je dit de rest van je leven meedraagt.

Als tekstschrijver heb ik de afgelopen jaren veel persoonlijke verhalen opgetekend. Nog steeds schrijf ik interviews en ervaringsverhalen voor ondernemers die vanuit hun eigen – soms ingrijpende – ervaring hun bedrijf zijn gestart. Omdat je eigen woorden veel sterker zijn dan een kale tekst als je mensen echt wilt bereiken.

Ook voor het Freya Magazine interviewde ik verschillende vrouwen (en mannen) over hun vruchtbaarheidsproblemen en ongewenste kinderloosheid, zodat zij via dat artikel hun verhaal konden delen met de wereld. Door een inspirerend verhaal te laten maken, voelen ze zich vrij en veilig om hun verhaal te vertellen. En konden zij het makkelijker met hun omgeving delen. Daar heb ik hele mooie reacties op ontvangen, bijvoorbeeld:

“Ondanks mijn zenuwen, voelde ik me erg op mijn gemak bij je. Dank je voor je mooie manier van schijven en hoe je me precies hebt neergezet hoe en wie ik ben. Ik ben er ontzettend blij mee en trots op!”⁠
⁠”Ik vind dat je het ongelooflijk treffend verwoord hebt en dat het precies zegt wat ik bedoel. Echt, enorm mooi geschreven! Dankjewel!”

Story sessies

Jíj kunt ook leren hoe je jouw eigen ervaringen op een mooie manier op papier krijgt. In twee speciale Story sessies werk je samen met mij aan het schrijven van jouw ervaringsverhaal. Je leert hoe je de kern haalt uit jouw eigen verhalen, hoe bijzondere details je lezers inspireren en hoe je de quotes kiest die jouw boodschap kracht bijzetten.

Hoe dat werkt? Voordat je bij me komt, krijg je via de mail een aantal vragen die je invult en aan mij terugstuurt. In de eerste sessie interview ik jou, waarbij je helemaal in jouw eigen woorden je verhaal met mij deelt. Dit interview neem ik op en krijg je na afloop via de mail toegestuurd.

Thuis werk je aan de hand van een werkboek aan het schrijven van jouw verhaal. Je schrijft je verhaal dus helemaal zelf. Ik ben jouw support of afstand. Via de mail ontvang je feedback op jouw eerste versie.

In de tweede sessie bespreken we hoe je het hebt ervaren om jouw verhaal te schrijven. Misschien ben je tegen dingen aangelopen bij jezelf, waar je aan wilt werken. Ook verken je op welke manier je jouw verhaal gaat delen met je omgeving en hoe je om wilt gaan met eventuele reacties.

 

De sessies duren 60 minuten. De kosten voor het Story-sessies pakket zijn 247,- euro.

Wat krijg je?

∞ Persoonlijke interviewsessie van 60 minuten

∞ E-book ‘Storytelling – schrijf jouw verhaal’. Via gerichte opdrachten schrijf je jouw ervaringsverhaal in jouw eigen stijl.

∞ Feedback op de 1e versie via de mail (max. 5 A4)

∞ Advies over het delen van je verhaal. Wat werkt op welk online platform? Hoe maak je mooie samenvatting en gebruik je quotes om de juiste boodschap over te brengen?

∞ Afsluitende coachsessie (60 minuten) waarin je terugkijkt op het schrijven van je verhaal en je voorbereid om je verhaal met je omgeving te delen.

Inspiratie

Maak een date-bucketlist

Maak een date-bucketlist

Samen met je partner wil je graag een kindje. Maar dat gaat niet vanzelf. Jullie zijn al een tijd bezig en je merkt dat jullie relatie toch wel een beetje onder druk staat….

Lees meer

Pin It on Pinterest

Share This