Selecteer een pagina

Je BMI is aan de hoge kant

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
zegt de fertiliteitsarts.

‘Tsja, dat weet ik ook wel,’ denk ik nog, ‘maar er zijn wel belangrijkere dingen op dit moment. Ik kan niet zwanger worden!’

Ik zeg het niet hardop, maar leg uit dat ik altijd wat zwaarder ben geweest, maar genoeg beweeg en gezond eet. De arts is onverbiddelijk en rekent alles even voor ons door. Het is beter dat ik afval.

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er gaan allerlei dingen door me heen. Ik ben vooral boos: boos omdat ik het belangrijker vindt hoe je eet- en beweegpatroon is, dan wat de weegschaal zegt. Boos omdat uit verschillende onderzoeken blijkt dat je niet perse ongezonder bent, als je meer weegt.⠀⠀⠀⠀⠀

Maar ik ben vooral boos op mezelf: mijn lijf faalt niet alleen door niet zwanger te worden, het faalt ook doordat het nog steeds te groot, te lelijk en te dik is. Ook al doe ik yoga & fitness en eet ik gezonder dan de meeste mensen. Oude pijn komt naar boven. Mijn lichaam is niet goed genoeg. Ik ben niet goed genoeg.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik heb een lichaam met mooie rondingen. Tegenwoordig kan ik zeggen dat ik oké ben met hoe ik eruit zie. 6 van de 7 dagen in de week ben ik blij met mijn lijf. Dat was vroeger wel anders. Het idee alleen al dat ik moet afvallen, geeft me nog meer stress. Stress die ik niet kan gebruiken.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

“Ik heb het al moeilijk genoeg met mijn lijft, nu moet ik ook nog gaan afvallen!” roep ik tegen Niels op de weg terug naar huis. “Ik heb geen idee hoe ik dát nou weer moet gaan doen!!!” ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
We besluiten te kijken hoe we nog wat gezonder kunnen eten, en tegelijk spreken we af dat we niet idioot gaan lijnen. Ik ben niet ongezond obees en verder helemaal gezond. Ik sport genoeg en onze rust is net zo belangrijk. Het is al moeilijk genoeg.⠀⠀

Pin It on Pinterest

Share This